emira's mumble:

This is my blog. I speak my mind. But sometimes i speak my heart. So pardon me if what i wrote insult you or make you hurt or make u dislike me cuz this is just me!

Sunday, October 2

Quotes

"No matter how easy throwing tantrum  and cynical you are, you are still my beloved spoiled, rock geek sis and i love you, to hell what people said" - Mai Mokhtar

Thursday, September 15

Seloka Cak Kun Cak

Tan Sri SM Salim & M.Nasir -Seloka Cak Kun Cak



Tan Sri : Suatu masa yang telah silam
M. Nasir : Tak dapat diambil kembali
Tan Sri : Melayu mahsyur serata alam
M. Nasir : Hidup mewah gagah sekali
Tan Sri : Pahlawan kita nama terbilang, ditakuti ramai pewira
M. Nasir : Melawan musuh tak terbilang
Duet : Gerak Semangat kerana bangsa.....

(Ha itu org dulu², berani, rajin)

Tan Sri : Kelekaan jangan dikenang
M. Nasir : Lautan duka kelak direnang
Tan Sri : Hampir tinggal sehelai benang
M. Nasir : Bencana sengaja dipinang
Tan Sri : Jika perhati bangsa dagang, kapak beliung di tangan memegang
M. Nasir : Kekayaan hendak diregang
Duet : Akhirnya saudagar pangkat dijulang

(Anda rugi, diorang tu rajin)

Tan Sri : Disulami syair termahsyur
M. Nasir : Usahlah berdengkur, kita jua yang bertafakur
Duet : Yang mana khilaf tegur menegur
Lalalalalalala.....

Korus
Kulitnya bersih, hati pun bersih
Budi yang baik hatinya pengasih
Kulitnya bersih hati pun bersih
Memikul belati tiada memilih
Jadikan bersih, hatipun putih
Berkata benar bermulut fasih
Jadikan bersih, hatipun putih
Dialah khazanah pintu terpilih

Tan Sri : Awak yang payah membelah ruyung
M. Nasir : Orang bertandang yang beroleh untung, akhirnya kita tak akan dihitung

(rugilah asyik naik motosikal laju², degil, tak dengar cakap mak bapak, kecewalah kita, kesian)




p/s : hahaha...agak² lagu ni dorang tuju kat sape ek??

Thursday, August 25

Quote of the day

"Kerja sampai mati dan kumpul duit sampai berbukit, tetapi tidak ada orang yang boleh membahagiakan untuk dikongsi bersama untuk apa.  Kebahagian hidup itu jauh lebih penting dan saya mahu mencari kebahagian itu" - Ally Iskandar















Thursday, August 4

Even though she's hurt

She sit by the window,
hugging his pillow and wait
for him to show....
She sit by the window,
you can see the smoke she blow
worried that he would not show....

She stare at the wall
looking at the clock and worried
cause he didn't answer her call
She glance again at the clock on the wall
and just keep staring at her phone
hopping he would call

oh dear, oh dear
why do you do this to her??
oh dear, oh dear
why cant you just hold her???
cause she is so madly in love with you
she is so deeply in love with you
even though  she's hurt.

Tears,
fall quickly down her face
her heart pump like she's on a race
Tears,
fall because of you
because of the bitterness in loving you


oh boy, oh boy
why do you do this to her??
oh boy, oh boy
can't you see she's hurting
for you she would do anything
even though she's hurt.

Sometimes you make her mad
Sometimes you make her laugh
Sometimes you make her feel
like rainbows fill the world.

All the shouting and yelling
Kicking and slapping
All the hugging and kissing
Pampering and love making
She can't stop loving you
No matter what you do
Even though she's hurt.


Oh love, oh love
why do you let tears run down her eyes??
Oh love, oh love
why didn't you appreciate her sacrifice??
can't you see she never tired of waiting??
can't you see her hurting??
can't you see the love is dying??
can't you see she is trying
to keep the flame burning....???

can't you see she can't stop loving??
can't you see her face is beautiful most
when she's smiling??
can't you see that you are
her prince charming??
even though she's hurt
even though you hurt her......












p/s : i dont know what to call it...a poem or what so ever..i just type it...

Thursday, July 7

.......

THE CRANBERRIES - LINGER


my heart is already full with glue and plasters when you came
but it has turn into dust of glasses now...
it can't never be fix again...
and the pain will linger....





the lyric:

If you, if you could return
Don't let it burn, don't let it fade
I'm sure I'm not being rude
But it's just your attitude
It's tearing me apart
It's ruining everything

I swore, I swore I would be true
And honey so did you
So why you were you holding her hand
Is that the way we stand
Were you lying all the time
Was it just a game to you

But I'm in so deep, you know I'm such a fool for you
You got me wrapped around your finger
Do you have to let it linger
Do you have to, do you have to
Do you have to let it linger

Oh, I thought the world of you
I thought nothing could go wrong
But I was wrong, I was wrong

If you, if you could get by
Trying not to lie
Things wouldn't be so confused
And I wouldn't feel so used
But you always really knew
I just wanna be with you

And I'm in so deep, you know I'm such a fool for you
You got me wrapped around your finger
Do you have to let it linger
Do you have to, do you have to
Do you have to let it linger

You know I'm such a fool for you
You got me wrapped around your finger
Do you have to let it linger
Do you have to, do you have to
Do you have to let it linger

Wednesday, June 29

Poem x jadi Untuk Mummy

The bond we make is too tight
It can't never be break or harm even in a fight
You find your way in a shining light
A rainbow at the end of the way you might get

The four of us use to eat together
We will sit and eat then come the laughter
Even my life is so complicated and full of disaster
Sitting with you guys make me happy and that's all that matter

I'm happy for you but thinking of the days without you;
make me gloom and it make me sad
All the things we do, all the memories we had
will always be playing by the projector inside my head

I know i'll see you again 
I know this is not goodbye
What a great experience i gain
farewell is not forever so there will be no sad lullaby




p/s : hehehe...mummy i created this for you just now...so if bunyik mcm x jadi tu wat bodoh je...miss ya!!!!
bosan la....mcm dah senyap sikit je kat office ni..so nampak sgt mummy suka wat bising..kehkehkeh





Thursday, June 23

Ruby & Tony

       Ruby meletakkan novel yang dibaca ke atas meja lampu. Dia bangun dari katil dan bergerak ke ruang tamu. Matanya mencari kelibat Tony, apabila dia sedar Tony sedang baring di sofa lantas terus dia ke situ.  Terus dihempabkan badannya ke badan Tony, sambil memeluk erat badan kekasihnya itu dia berkata "B....jum la tido". Tony membuat muka kurang suka, jelas sekali dia rimas dengan ke'gedik'kan Ruby. "U pergi la tido dulu, i nk tengok tv ni lagi" balas Tony. "Tapi i nk tido and nk manja dengan u la" rengek Ruby lagi, malangnya rengekkannya itu langsung tidak di layan oleh Tony.

      Seketika kemudian Tony mengorek hidungnya dan mengelap jarinya itu ke badan Ruby, "B!!!!! u ni kan...pengotor la. Ish!!!" marah Ruby. Tony hanya ketawa, "itu je cara i nk halau u masuk bilik, u berat la baby, bangun la..pergi tidur, jangan kacau i tengok tv boleh x???". Hati Ruby tiba-tiba tersentuh, sejak akhir-akhir ini kekasihnya itu seakan malas hendak melayan atau memanjakanya. Dia terasa hati, lantas berguguranlah mutiara jernih dari matanya. "U dah tak sayang i ek b..u sekarang dah laen la. Asyik nk marah² je, i nk manja dengan u pown u dah xnk layan i. Kalau dah tak sayang cakap, i boleh blah" dengan pantas Ruby bangun dan  meluru masuk ke dalam bilik dan mengunci pintu. Protes tanda merajuk.


p/s : idea mati takat ni je...kehkehkeh..figure out the rest using ur imagination lah~

Wednesday, June 22

C.A.N.A.D.A

Cute And Naughty Actions that Developed into Attraction











words by : Gemersik Kalbu novel

Tuesday, June 21

"A kiss is a lovely trick, designed by nature...

.....to stop words when speech becomes superfluous."  So kiss me cause i mumble to much.


.Semakin hari semakin dingin, semakin sejuk...mungkin akhirnya akan membeku. Aku tak faham apa yang kamu mahukan. Aku telah cuba sedaya upaya untuk menjadi yang terbaek untuk kamu. Namum tak kamu hargai, kamu juga tak ambil peduli. Akal ku semakin hari semakin nakal berubah menjadi jahat, menyuruh aku tinggalkan saja semua ini dan lari. Tapi hati ini masih kuat, mungkin kerana ia telah dirantai oleh kamu. Mungkin juga kerana ianya milik kamu.

Sampai bila harus kita begini?? Bersikap dingin?? Aku ingin ceria, aku ingin ketawa, aku ingin yakin bahawa kamu dikirimkan kepadaku olehNYA. Aku ingin sangat menjadi tulang rusukmu. Mengapa kau x pernah tunjuk bahawa aku yang satu?? mengapa x pernah kamu hargai apa yang aku telah lakukan untuk mu?? mana kata-kata kamu dahulu? janji manis suatu ketika dulu?? apa telah kau lupa, segala yang ingin kita bina bersama??? Tak ku nafikan bahawa memang mulut aku lancang berkata-kata, aku ucap segala yang ku rasa. Tapi itu ketika nafsu amarah aku sedang membara, kewarasan aku tidak nyata.

Ya mungkin salah aku juga, terlalu memanja, membuat kamu rasa sangat selesa. Lantas leka dan semakin hari kamu semakin berubah. Andai aku dapat membaca apa di fikiran mu. Alangkah bagusnya kerana dengan itu aku tahu apa yang kamu fikirkan. Apa penyebab kita begini. Lagi bagus jika hatimu dapatku tafsir, dapat aku tahu kedudukan aku sebenarnya di hidup kamu. Aku juga berharap kamu memahami. Cuba sedaya upaya fahami apa yang ku mahu. Aku bukan perempuan biasa, kamu juga tahu. Jadi layanlah aku seluarbiasa yang kau mampu..hanya itu pintaku.

lembu xpe la lagi..boleh tarik² manusa boleh ke??





KITA BOLEH MENARIK LEMBU KE SUNGAI TETAPI KITA TIDAK BOLEH MEMAKSA LEMBU ITU UTK MINUM


we can drag the cow to the river, but we cant never force it to drink

Wednesday, May 25

Acceptance

Glee Cast - I Feel Pretty - Unpretty



Hi there,

I watched Glee yesterday (yes..yes..i'm a GLEEK) and i fall in love with the episode. That's why this entry is here today. Yesterday, it was about acceptance. Its all about me, you, your bf/gf, your sisters, your brothers, yada..yada...human! Its about us people. Its about how and why we should accept ourself. Dont lie to yourself by saying you love yourself they way it is when deep down inside you, you want to change yourself. Thats why plastic surgeon exist. I too myself admit, i want to change my self badly. Sometimes i feel ugly, really damn ugly and how i wish i can be beautiful like my friends (yes...i got dozens of beautiful friends and i envy their perfectness). Here's a list what i dont like about my self :-


  • I'm FAT!!!! - Seriously after finished my SPM i gained a lot of weight cause i'm not that playfull gurl    anymore..and i dont know why i'm not interested in sport anymore. Day by day i gain kilos by kilos. But i couldnt help it, i fall in love with food and cooking. I love to learn how to cook and eat. People make fun of me. Even boys always give me hard time, i still remember what my male bestfriend told me, he said "u and i are like soul mate, but if u're not fat i think ur more beautiful and maybe i'll make u my girlfriend". My mum and grandma thinks slim = beauty. I've tried to lose weigh by trying some of the product at the market but who am i kidding, i cant loose weigh cause i'm still the person who love food, glorious food! And now i'm kindda use to ppl calling me fat and i dont care bout it, cause i feel pretty, i feel hot and sexy to with this body.
  • I have a male and loud voice - yuppie yup i have a big voice and its loud too. People at my office love to make fun of my voice but i just go along with em and make fun of myself too. Thats the only way how i wont get hurt when they make fun of me.
  • I'm short - i always wished to be a stewardess. Awan Dania. But i have a short leg. I'm just 158cm. People dont make fun of my shortness but i find it hards to do things. I neet to climb on a chair just to get something out of high cupboard. Man, trust me..its hard.
  • My eyes are small and my eyelashes are short - this one i blame my late grandfather for being a siamese. I want a pretty eyes. Eyes like cats. Eyes that can flirt with other human.

Hahahaha, i have a lot of thing to complain bout myself right? mcm org ckp la, "tak bersyukur la kau nieh!!!" Eleh, u guys r just the same...dont lie!! But even tho i cant love who i am, i'm thankful enough for my family, friends, my pet moms, and my bf for loving me like i'm perfect. Thanks. I will try to learn my self more and more, day by day ok. Thats a promise, and u guys should too~


p/s : i read in some blogs they said Glee is bad influence for us cause it is too open (gay and lesbian are accepted in that story) and those kind of ppl are wrong in my religion. So they asked to banned it. But to me, u just need to use ur brains, think outside of the box, think positively, see the good example they try to seal in teenagers heart not the bad one. 

Wednesday, May 11

Malaysian Driver and Their Civic Manner

Dear Malaysian Driver,


I wrote this letter (entry) to ask you, where do you learn your civic manner?? or dont you ever learn civic in your entire life before?? If the answer is that you never learn civic before than i understand your action this morning and forgive you. I advice you to go find someone who have a good civic manner and learn from them. It is even better if you learn it from a foreigner. Maybe u will give an annoying look to me as i say this, yes...i'm a Malay, its not that i worship those foreigner but i adore their civic manner. They know how to respect people, unlike you guys who's impatient at the road. Rushing like as if you guys dont break the rule then some body is going to die. Why do you have to learn civic? Owh, bodohnya kau untuk tanye soalan tu, civic lesson can help you to be a better person, you'll know how the law is made, why is it made, why you shouldnt break it, what is the consequences if you break it, you'll learn about your right, others right, what is your duties to your country, to your ppl, to your family, thus this civic lesson can make you know your duty as a citizen and help you respect people more than you do before. Please dont be selfish when u r on the road. Dont break the rule. Dont make others angry at you and point their middle finger in front of ur window. 

Musti korang tertanya² kenapa aku tulis ni..ok pagi tadi on the way pergi office, aku ngan penyu jadian aku pergi  isi minyak dulu dekat Petronas Kg. Penchala tu, yang tepi highway LDP tu...dekat ngan petronas tu ada traffic light tiga cabang la... tapi pagi tadi traffic light tu mati...x ley berfungsi...apa lagi mula lah rakyat malaysia yang bijak pandai ni bergerak dengan sendiri..dan di sebabkan dorang semua ni pandai-pandai,, yela bila dah mampu beli myvi and viva dorang pk dorang pandai la...dah boleh berlagak la...dah cukup bagus la utk buat undang-undang sendiri...so jalan yang sepatutnya 2way jadi 1 way secara tetibe...org dari petronas yang nk g menuju ke Kg Pencala (utk masuk pencala link) stuck sbb jalan dah jadi 1 way, yup salah sorang dr tu is aku...ye mmg kitorang naek moto, ley nyelit (kata kau!) tp sebab moto penyu jadian aku xley nyelit la kitorang x nyelit ngok..pastu kalau kitorang lepas pown korang x kesian ke kereta² yang laen..ape road tax kereta kau tu kau banyar lebey ke?? huh...aku rase moto bapak mertua aku punye roadtax lagi mahal dr kereta myvi, kancil n viva korang tu..(owh aku tau sbb aku ada viva) so dengan rase geramnya penyu jadian aku jalan je selamba sekat kereta lorong pertama, then kitorang jalan je jalan yang sepatutnya mmg jalan ke kiri bukan jalan ke kanan (owh x paham xpe...aku tgh geram) sambil jalan tu aku angkat tangan kiri aku, dan dengan x sengaja jari tengah aku tegak sepanjang jalan...hey itu nasib baek aku pakai wedges ini hari...lau aku pakai riding boots ke, safety boots ke..memang aku tendang satu per satu kereta kat situ...hak tui aku ludah korang..bodoh nk mampus...bila dah nampak org depan break rule jalan wrong way korang yang laen pown ikot je la..xda pendirian sendiri..civic kurang x pk kereta yang xley jalan tu lambat gak..terpaksa pusing g jalan jauh semata-mata sbb korang semua...manusia jenis ape korang ni?? ada otak je...akal xda..kerja bagus² tp bodoh gak...kalau tanye budak kecik pown dia tau wrong way tu salah..

Then ada lagi satu perangai malaysian driver (terutama lady driver..yup aku perempuan tp aku xkan side ngan perempuan bodoh ) nk masuk kiri kanan tak tengok kereta or moto...maen masuk je....bila dah terkejut time nk belok tu korang berhenti mengejut...jadah lancau mcm tu...bodoh ke ape...bahaya tau x....tu la gune side mirrow ngan review mirror...tengok la dulu baru masuk...time nk amek lesen dulu beria² bace buku law jalan raya tu...bila dah dapat lesen ilmu tu letak kat tapak kaki, sambil tekan clutch ilmu tu pown penyek..last² lupe ape yang blaja dulu kan...jd la bengap balik sbb tu banyak excident kat malaysia ni...

One more thing lau ada excident lau rase nk tolong, berhenti tepi tolong, kalau xnk jgn nk berhenti or bwk kereta slow² then stare kat kereta yang excident tu..korang boleh jadi salah satu sebab kenapa jalan jem...bukan kereta yang excident tu yang buat jem...tp org bodoh n x pk pasal org laen mcm korang ni la yang wat jem...menyusahkan org je jenis org mcm korang ni...menyampah aku tau x!!!

Monday, May 9

Superwoman is my mum!!!

Aku ingat lagi
cerita mereka tentang apa yang berlaku
sewaktu aku masih bersembunyi di dalam mu
kau sentiasa di pukul bertalu-talu ;
di herdik, di caci, di maki
oleh insan yang kau sayangi
itu tidak apa lagi
luka mu di tambah;
dengan mulut lancang betina yang tidak punya harga diri

aku kagum, kau kuat!

bukan senang menjadi isteri
yang mengandungkan seorang bayi
tambahan lagi seorang yang degil dan keras hati
haih...dapat ku bayangkan ;
sakit badan mu pada waktu itu
hanya tuhan saja yang tahu
ditambah lagi dengan emosi yang terganggu

aku masih lagi kagum, kau kuat!

10 bulan aku membebankan mu
aku tambah lagi dengan 23 tahun kerenah ku
itu baru cuma satu
kau ada tujuh yang memerlukan mu
bukan senang menjadi wanita seperti mu
ya....aku tahu dan hargai semua itu

hurm...kau memang kuat!

aku sedar selama kau hidup
kau tidak pernah bahagia
hidup kau tidak pernah sempurna
hidup kau penuh dengan duka ;
kau membakar diri mu
berkorban selalu
bukan hanya untuk anak-anak mu
tapi untuk adik beradik juga pada waktu dulu
kau lah 'superwoman' ku

kau kuat, tersangat kuat!!

sekarang, dengar kata ku
aku berjanji padamu ibu
akan ku cuba sedaya upaya ku
akan ku kerah kuderat hanya untukmu
menjaga mu selama mana yang aku mampu
kerana kau telah cukup berjasa pada ku ;

ya Allah.
kau berikan lah aku masa
supaya umur ibuku panjang sentiasa
aku tidak mahu dia menutup mata
sebelum janji ku padanya
terlaksa dengan sempurna


p/s : i heard ppl said mother's day can't be celebrate but if i'm celebrating it just for the sake of appreciating my mother than what's wrong with it???!!!! this kind of thing sometimes can remind us of what we often forget, it can give us a quality time, it can create more bond between a mother and her children, cause we r human that always take things for granted...yes we are...

Friday, April 22

Berdating dan Bergaduh

Kelmarin,
kita bahagia bersama
kita bergurau senda
kita bergelak ketawa....
kau kata aku yang kau sayang
kau kata untuk aku 'i x berkira sayang'
aku terlampau gembira kerana terasa sangat disayang.....

Kelmarin,
kita berdating lagi hubby
kau kata 'dah lama x mcm ni baby'
ye sayang aku nk mcm ni hari-hari....
ku imbau ke masa dulu
kita memang x pernah sebulu
tapi hari ni kita berdating sama mcm mula kenal dulu....

tapi kenapa sayang?? kenapa??

Semalam,
kita bertengkar lagi
kau bercakap dengan nada tinggi
aku xnk kalah lalu ku lawan dengan meninggi diri...
kau kata aku keras kepala
aku kata ego kau tu pown sama
tidak kah kita bodoh sebab lupa apa yang kita ada?

Semalam,
aku ungkit kisah yang lama
aku ugut benda yang sama
walaupun aku tahu kau x suka
maaf sayang, aku hanya perempuan biasa....
aku mengaku aku emosi
kau tahu aku x boleh bila kau tiada di sisi
jerit, pekik, pukul, maki, caci, ini semua aku benci!

jadi sayang....sampai bila harus begini??

Hari ini,
Kau bangun tanpa melihat ke mata ku
ku risau sayang hubungan kita akan dingin membeku
ku hanya mahu kau tersenyum dan kata 'i love u' .....
'baby keras macam batu' itu ucapmu
ku telan ego ku, ku pujuk dirimu
tapi sekarang siapa yang diam membisu dan menjadi batu?

Hari ini,
aku takut kau jadi mcm dulu
aku takut kau pergi tanpa diriku
aku takut kau curang lagi dengan mereka semua tu
please b jangan biar benda tu berlaku, baby merayu
tp percayalah wahai hubby
baby dah cuba buang hati yang busuk ni, banyak kali
tapi syaitan di hati ini x mahu keluar lagi
bukan baby x percaya atau curiga tapi just nk berhati-hati

tolonglah sayang...


i nk u balik dengan muka happy
i nk u tau i xnk gaduh macam ni lagi
i nk balik, rehat dan pergi dating lagi
i bukan nk jadi amir tapi i'm sorry

Thursday, April 14

REP : Tiada lagi saat berdetik untuk aku kini

jauh kau berdiri
khayal dengan sendiri
dirinya telah kau dekati
tapi sayang akhirnya jadi begini

renungkan;

bagaimana untuk dia memahami
jika kamu sendiri tak fahami
jadi mari mulakan yang baru;
dengan memperbaharui diri sendiri

tak guna dikau bermimpi
jika tidak menjadi realiti
ayuh!!! bangun dan kuatkan diri
supaya semua mimpi-mimpi;
dapat kau kecapi

kamu tanya lagi..
bagaimana dengan kotak hati??

argh...ia tidak perlukan kunci lagi
apa yang diperlukan bukan kunci
tapi cinta seikhlas hati
jadi;
buka fikiran dan hati lantas tanya diri
akan terlerailah segala yang berkunci


another reply for you my friend

REP : Heart

There you are everyday
just sit
reminiscing the colours you once had.
regretting that its dead.
here i am today
just sit;
by your side
to make a rainbow you never have.



this is a reply for you dear friend

Maaf

kau menyapa dan dia tersentak
dia meninggi lantas kau terus terdiam
tapi...
dia tidak sengaja dan;
cuma barangkali suisnya telah kau petik
sekarang yang kedengaran hanya cengkerik

namun dia sudah sedar
maaf adalah perkataan pertama
tapi...
mengapa kau menjadi dingin?
apakah maaf itu bukan yang kau ingin?

diam membisu; keras membatu
huh...dah cukup elok lah tu
masing-masing punya ego yang satu
tapi...
kau tahu dia sayang kau
begitu juga dengan kau

jadi...
sekarang apa yang kau tunggu??
pecahkan saja batu-batu ego itu
maafkan lah dan;
biarlah dia selesa dalam dakapan mu
sesungguhnya kau ibarat ibu

Tuesday, April 12

Travis - The Cage



If the person you call a shoulder to cry on 
is the person that make you cry...now tell me
whats worst than that???





Monday, April 11


sometimes manusia ni dia x reti nk hargai apa yg dia ada....
dia tunggu benda tu hilang dulu baru dia cari....pelik kan...
manusia yg sayang n bebetul sanggup berkorban untuk mereka pown mereka dah x nampak..
bila manusia tu mati...baru lah air mata berguguran..penyesalan pown melanda kan...walhal lagi baik kalau
manusia itu di hargai waktu dia hidup...inilah pelik n uniknya sifat manusia (walaupun x semua)

kenapa perlu tunggu benda tu hilang..baru nk cari??
kenapa x kau hargai bila ia di sisi???
kenapa bila dah tiada baru kau nk tangisi??
peluang yang diberi x kau hargai...



p/s : should i die first for you to really appreciate me n miss me??

Monday, April 4

my humpty dumpty heart

Travis - The Humpty Dumpty Love Song




i have nothing to say...
cuz words just cant heal the wound inside...



apabila ribut datang melanda daku...ku berlari untuk menumpang teduh di sisimu...
tp jikalau beban yang kau rasa...biarlah ku mengundur diri dari terus terluka...

Thursday, February 17

You Dont Know Me!!!

*This is a post of my dissatisfaction towards people (boys/men) who judge people based on what they wear and how they speak their mind*


Yup i'm not really a good gurl, but i'm not actually what you guys think i am...i'm getting sick and tired of people who love to judge people based on what they see outside and based on what she said.. I often get this "if you dont want people to judge u this way, then dont wear like this or dont speak like that"  but sometimes this phrase isnt right for everyone


Dear boys/men (and girls who love to badmouth bout ppl),


You probably should know me first, let me introduce myself to you...yes i love to wear sexy dress (that's what you guys said, to me its not too sexy) and yes i smoke...but did you guys know that i'm not a clubber, i never ever sip alcohol in my life and most importantly that the song they played in club never suite my ears...and i'm not a slut who sleep around with everyone and simply you can one night stand with...so dont simply judge me and said that i am!!


Yup, i do post some of my notty comments on blogserious...but that doesnt mean i want to have sex with you!!!! come on...you guys know that the blog owner love to troll ppl n love to jokes around..he's an open minded person so when i'm in his world (blog) i dont think its wrong for me to say what i said right???


So please back off and dont sent me emails saying that you guys love to have sex with me or what so ever...cuz i love my boyfriend and family so much...n i'm not a bitch..i'm just an open minded girl who's been raised by open minded parents and have an open minded family...i love my cool family, we can spill dirty jokes, play cho tai ti, scream and yell at each other, badmouth bout each other but the only thing that we never do is judge people simply by the way they talked or wear. 


So i guess i make myself clear right?? Its time for you guys to back off!!!!


video




This is the song translation - Good Girl, Bad Girl (Miss A) 



You Don’t Know Me, You Don’t Know Me.
You Don’t Know Me, You Don’t Know Me, So, Shut Up, Boy.
So, Shut Up, Boy.
So, Shut Up, Shut Up.

You couldn’t say a thing in front of me, but you could talk badly about me behind my back. I’m dumbfounded.

Hello, Hello, Hello.
It seems like the first time, time, time you’ve seen a girl like me.
Why do you judge me?
Are you afraid of me, perhaps?


On the outside, I’m a Bad Girl.
On the inside, I’m a Good Girl.
You don’t even know me well, you only look at me from the outside.
I find your gaze to be funny because you see me as a pitiful girl.


When I dance, I’m a Bad Girl.
When I love, I’m a Good Girl.
When you watch me dance, you become mesmerized, but are you done after you watch?
I find your hypocrisy to be funny because you point at me.


These kind of clothes, this kind of hair, a girl who does these kind of dances is obvious.
You’re even more obvious.


Hello, Hello, Hello.
If you don’t have any confidence, go to the back, back, back.
You just need to step back.
Why do you keep making noise?
Don’t you know that your heart can clearly be seen?


On the outside, I’m a Bad Girl.
On the inside, I’m a Good Girl.
You don’t even know me well, you only look at me from the outside.
I find your gaze to be funny because you see me as a pitiful girl.


When I dance, I’m a Bad Girl.
When I love, I’m a Good Girl.
When you watch me dance, you become mesmerized, but are you done after you watch?
I find your hypocrisy to be funny because you point at me.


I’m looking for a man who can handle me.
I’m looking for a real man, not a man who acts like one through words.
Isn’t there a man who won’t make me anxious because he overflows with confidence?
So that I can be me, so that I can watch him freely from afar?


On the outside, I’m a Bad Girl.
On the inside, I’m a Good Girl.
You don’t even know me well, you only look at me from the outside.
I find your gaze to be funny because you see me as a pitiful girl.


When I dance, I’m a Bad Girl.
When I love, I’m a Good Girl.
When you watch me dance, you become mesmerized, but are you done after you watch?
I find your hypocrisy to be funny because you point at me.


You Don’t Know Me, You Don’t Know Me.
You Don’t Know Me, You Don’t Know Me, So, Shut Up, Boy.
So, Shut Up, Boy.
So, Shut Up, Shut Up.

Tuesday, January 25

Fruits Basket

Morning!!

Kakak² office i ni sibuk je cerita pasal chinese zodiac...so bila dorang cerita i teringat plak dekat cerita anime favourite i.. "FRUITS BASKET (furutsu basuketto)" hehe.. comel kan tajuk dia..secomel jalan cerita dia la..

Fruit Basket berasal dari siri mangga shojo oleh Natsuki Takaya, dari mangga ni lah terciptanya anime 26 episod...anime ni di arahkan oleh Akitaro Daichi...hehehe...

Anime ni, anime yang jalan cerita dia cute² gitu...so kengkadang bebudak lelaki x layan (hanya bebudak laki yang soft hearted je yang layan)...cerita dia ni mcm ada unsur² zodiac (jepun punye zodiac rasenya sbb dia ada kucing..if chinese punye zodiac dia x da kucing...x ley komen² lelebey sbb nnt salah info, malu i nyot!! hehehe)

Character utama cerita ni ada tiga org, dua hero and satu heroin... heroin dia nama Tohru Honda (bapak dia bukan owner honda okie) and dua hero dia is Yuki Sohma (si tikus) and Kyo Sohma (si kucing)...dorang bukan adik beradik tp cousin...

Tohru ni anak yatim piatu...lepas mak dia meninggal dia duduk kat lam kemah..kat hutan sbb xda orang nk bela dia la (konon²).. so one day tu dia nk g sekolah dia ternampak la rumah si bebudak sohma ni..dia tertarik dgn batu² yang di lukis gambar 12 zodiac tu...so dia leka la tengok...pastu...nnt korang tgk la sendiri...cerita bebanyak nnt x besh nk tgk...

Si keluarga Sohma ni plak dorang ni mcm kena cursed la...setiap sorang ada zodiac sendiri...dorang akan bertukar jadi bentuk haiwan zodiac dorang if bersentuhan dengan jantina yang berbeza...

kat bawah ni i letak video episode pertama dia...(anime ni dulu pernah tunjuk kat NTV 7 first season jela.. tp i x ingat tahun bila...yang penting cerita ni satu family i layan n i even semangat sgt nk tgk full season dia sampai cita ni abis i pown beli dia punye DVD dia tp if korang nk free g je download...mase i beli tu i bodoh sikit...x tau nk mengdownload² ni...hahahaha)




nk tgk lagi g carik sendiri...hehe

Tuesday, January 4

RUMAH NI DAH NK ROBOH DAH...THANKS

Pergaduhan x bawa ke mana...
bwk penat..and bwk susah je...
yg cuba aku tegakkan kat sini bukan soal aku betul atau salah..
soalnya sekarang..sejauh mana kasih syg dia pada aku???

hati perempuan x susah nk pujuk..senang je...
tp kenapa luka yg baru nk sembuh tu ditabur dgn garam???
kenapa??? takkan la dia x tahu yg sememangnya aku nk dia berpihak pada aku...
biarlah kalau aku salah sekalipun..if dia berpihak pada aku...aku akan sgt yakin yg dia syg aku....

tp kenapa perlu dia pilih kawan dia sedangkan masalah ini berpunca dr mereka??
sebab air muka....jawapan itu yg dia bg...jawapan tu jugak yg buat ati aku yg luka berdarah td hancur berkecai....

YUP DIA SYG KAWAN2 DIA LEBIH DARI AKU...

if x...soalan senang je aku bagi dia pilih...aku atau kawan2 dia...
dia diam tanpa jawapan..fine....ckp la koran nk ckp aku emosi...
yup..mmg aku emosi..tp kenapa aku jd marah mcm ni..korang pk x??


relationship ni dah retak...dah nk roboh dah...
tunggu masa je..if dia x happy sbb terpaksa tinggalkan kawan2 dia sbb aku..
fine...aku sendiri tarik diri....its for the sake of his happiness...

Saturday, January 1

lain kali gunung berapi tu jgn usik!

Apalah masalah kalian nie???
gunung berapi yg sensitif itu di kacau nya...
dia ganggu kalian kah?? tidak bukan..
jadi mengapa kalian ganggu hidupnya sehingga menyebabkan dia marah??

Tengok apa yg terjadi, api lava yg dimuntahkannya itu membakar segalanya bukan??
kita jugak yg mendapat bencana bukan?? jadi mengapa kalian menggangunya??
haih...

Megapa juga bila dia sedang memuntahkan amarahnya,
kalian campak kan lagi bahan berapi untuk memarakannya??
mengapa?? apa salah dia?? dia di situ seorang diri tidak mengganggu sesiapa pun bukan???

Haih, sudahlah...biarkan saja dia memuntahkan marahnya...
percaya la..apa bila telah penat...dia akan berhenti dgn sendirinya...
percayalah..lava yg panas menggelegak itu tadi akan sejuk dan membeku...
lepas ni jgn ganggu dia lagi..okie??