emira's mumble:

This is my blog. I speak my mind. But sometimes i speak my heart. So pardon me if what i wrote insult you or make you hurt or make u dislike me cuz this is just me!

Thursday, June 23

Ruby & Tony

       Ruby meletakkan novel yang dibaca ke atas meja lampu. Dia bangun dari katil dan bergerak ke ruang tamu. Matanya mencari kelibat Tony, apabila dia sedar Tony sedang baring di sofa lantas terus dia ke situ.  Terus dihempabkan badannya ke badan Tony, sambil memeluk erat badan kekasihnya itu dia berkata "B....jum la tido". Tony membuat muka kurang suka, jelas sekali dia rimas dengan ke'gedik'kan Ruby. "U pergi la tido dulu, i nk tengok tv ni lagi" balas Tony. "Tapi i nk tido and nk manja dengan u la" rengek Ruby lagi, malangnya rengekkannya itu langsung tidak di layan oleh Tony.

      Seketika kemudian Tony mengorek hidungnya dan mengelap jarinya itu ke badan Ruby, "B!!!!! u ni kan...pengotor la. Ish!!!" marah Ruby. Tony hanya ketawa, "itu je cara i nk halau u masuk bilik, u berat la baby, bangun la..pergi tidur, jangan kacau i tengok tv boleh x???". Hati Ruby tiba-tiba tersentuh, sejak akhir-akhir ini kekasihnya itu seakan malas hendak melayan atau memanjakanya. Dia terasa hati, lantas berguguranlah mutiara jernih dari matanya. "U dah tak sayang i ek b..u sekarang dah laen la. Asyik nk marah² je, i nk manja dengan u pown u dah xnk layan i. Kalau dah tak sayang cakap, i boleh blah" dengan pantas Ruby bangun dan  meluru masuk ke dalam bilik dan mengunci pintu. Protes tanda merajuk.


p/s : idea mati takat ni je...kehkehkeh..figure out the rest using ur imagination lah~

3 comments:

vampire's lovex said...

eeiiii baru nak layan cerita,dah tamat plak...waaaaaaaa...mencikkkk *hempas pintu mcm ruby hahaha

monologtinism said...

ee.pengotor punya laki.haha. ha'ah.baguslah tu, belum jadi suami dah nampak perangai gitu. buruk bebenor. carila pembersih sikit. apekebendela ruby nih.haha

Emira Darmia said...

hahaha...ini adalah rekaan tiada kena mengena dgn yg hidup atau pun mati..kehkehkeh...

cik vam : thanks ek datang n comment..

monologtinism: u ni laki ke pmpn?? confius....hahaha