emira's mumble:

This is my blog. I speak my mind. But sometimes i speak my heart. So pardon me if what i wrote insult you or make you hurt or make u dislike me cuz this is just me!

Friday, April 22

Berdating dan Bergaduh

Kelmarin,
kita bahagia bersama
kita bergurau senda
kita bergelak ketawa....
kau kata aku yang kau sayang
kau kata untuk aku 'i x berkira sayang'
aku terlampau gembira kerana terasa sangat disayang.....

Kelmarin,
kita berdating lagi hubby
kau kata 'dah lama x mcm ni baby'
ye sayang aku nk mcm ni hari-hari....
ku imbau ke masa dulu
kita memang x pernah sebulu
tapi hari ni kita berdating sama mcm mula kenal dulu....

tapi kenapa sayang?? kenapa??

Semalam,
kita bertengkar lagi
kau bercakap dengan nada tinggi
aku xnk kalah lalu ku lawan dengan meninggi diri...
kau kata aku keras kepala
aku kata ego kau tu pown sama
tidak kah kita bodoh sebab lupa apa yang kita ada?

Semalam,
aku ungkit kisah yang lama
aku ugut benda yang sama
walaupun aku tahu kau x suka
maaf sayang, aku hanya perempuan biasa....
aku mengaku aku emosi
kau tahu aku x boleh bila kau tiada di sisi
jerit, pekik, pukul, maki, caci, ini semua aku benci!

jadi sayang....sampai bila harus begini??

Hari ini,
Kau bangun tanpa melihat ke mata ku
ku risau sayang hubungan kita akan dingin membeku
ku hanya mahu kau tersenyum dan kata 'i love u' .....
'baby keras macam batu' itu ucapmu
ku telan ego ku, ku pujuk dirimu
tapi sekarang siapa yang diam membisu dan menjadi batu?

Hari ini,
aku takut kau jadi mcm dulu
aku takut kau pergi tanpa diriku
aku takut kau curang lagi dengan mereka semua tu
please b jangan biar benda tu berlaku, baby merayu
tp percayalah wahai hubby
baby dah cuba buang hati yang busuk ni, banyak kali
tapi syaitan di hati ini x mahu keluar lagi
bukan baby x percaya atau curiga tapi just nk berhati-hati

tolonglah sayang...


i nk u balik dengan muka happy
i nk u tau i xnk gaduh macam ni lagi
i nk balik, rehat dan pergi dating lagi
i bukan nk jadi amir tapi i'm sorry

10 comments:

ama said...

kahkahkah!


part last tu
'i bukan nak jadi amir but im sorry'
hahhahah

Emira Darmia said...

heheh...

wajib lah!

ama said...

bila nak update? heh

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

asyik gaduh je..kita ni apa cerit

Emira Darmia said...

ama :

nnt la..bila akak ada idea akak update ek...

abg brutal :

kita cerita kedai kopi la...eley..aritu abg ckp nk ajak lepak la ape la..sekali xda pown..sudahla...hehehe

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

betul punya gaduh tak berupdate lagi ni

Emira Darmia said...

bukan la..dah baek la....ape la abg ni...cuma malas nk update....malas nk taip...idea banyak lam kepala otak tp sy malas...

mr pot n mrs lat said...

mnx izin share yehh , .
saya dahh credit ke link awak (:

: MRS LAT (:

Emira Darmia said...

owh amek la...x larang pown sayang....

Jo Hey said...

burgh..