emira's mumble:

This is my blog. I speak my mind. But sometimes i speak my heart. So pardon me if what i wrote insult you or make you hurt or make u dislike me cuz this is just me!

Thursday, January 12

Memang la, Aku Tak Kisah Sgt kan!

Ada sorang kakak kat office ni dia taksub sangat dengan lagu ombak rindu yang hafiz ngan adira
nyanyi tu...yes, it's not a problem kalau dia suke lagu tu...tapi kalau dia dengar sengsorang x pe
ni x, dia on lagu tu kuat-kuat bagi satu office ni dengar....ramai gak org tegur n perli dia....dia buat bodoh je...
or maybe dia mmg bebetul bodoh kowt...mana nk tau kan....Ada lagi sorang kakak ni dia pown backing kakak ni......dia ckp...  "ala biarlah org suke ke org x suke ke, aku x kisah dah sekarang ni....janji aku bahagia....org nk kata ke, org nk ngutuk aku ke, aku x kisah, aku dapat pahala kalau org kutuk aku"

Fine, ko mmg la x kisah mak cik oi....tp org sekeliling ni kisah...ape mak ko x pernah ajar adab ke kecik-kecik dulu?? atau ko dah terlampau tua utk ingat yang bahawasanya ko hidup bermasyarakat, berjiran.....kalau ko kecik-kecik dulu bukak radio kuat-kuat pown mak ko marah kan...ganggu jiran...jiran tu ko kena hormat...kalau ko nk dengar, cukup lah sekadar utk ko sorang je...x perlu nk on lagu tu kekuat...x semua org teringin nk dengar lagu ko tu...org laen nk buat kerja pown x senang ko tau x....ko cakap ko x kisah tp ko kena hormat jiran ko...mana pergi la adab org-org tua zaman sekarang?? how do you expect to teach the youngster nowadays to respect people?? kalau u sendiri pown perangai mcm ni?? perangai x kisah ko?? nnt anak-anak ko pown musti x kisah jugak??? haih...simpati aku dengan kekurangan ilmu civic anda ni...ergh!! rasa mcm nk letup kan je bb ko tu...bising ah!!!!



p/s: to mummy, if you read this, it is kak liza who on the song loudly and kak suliah who said she doesnt care......geram la mummy, its not that i hate that song, but hearing it repeatedly annoyed me...abg man pown dah x tahan, he said "biasalah myra, org x belajar tinggi" keh keh keh

1 comment:

mami said...

bie,

semalam i left a commment...tak keluar pun...

ok, bila mami baca the first para tu jer mami dah tau saper dah gerangannya...tapi yang bab ckp Sindir2 Sayang oelh si S tu mami tak paham dia...but biasanya always like that one....seperti kata abang haziman awak..sekolah tak tinggi nak buat camaner...tapi gaji nak lebih...pangkat nak naik...kerja lebih sikit merungut...rezeki org dipertikai...apa jenis orgpun mami tak taulah..tak penah bersyukur