emira's mumble:

This is my blog. I speak my mind. But sometimes i speak my heart. So pardon me if what i wrote insult you or make you hurt or make u dislike me cuz this is just me!

Thursday, August 5

Animals And FB


Kalau binatang ada fb, agak-agak begini lah ya komen-komen binatang tersebut kat STATUS yg mcm kowang selalu post tu…….

  • Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih…

  • Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi… kenyang burp, Alhamdulillah...

  • Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!

  • Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh!...

  • Cicak : isteriku tersepit pintu

  • Kucing Betina: “Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa.”

  • Ayam : Kawan2…kalu esok guwe tak update…bererti guwe udah di goreng….I luv u all… jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa...

  • Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam daaaa. Gua positif HIV AIDS... uwaaaaaaa

  • Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap … baru beli videocam baru …

  • Kucing: Baru je add awek sebelah umah... keturunan PARSI beb!!!

  • Tikus: Operasi malam ni... selongkar kitchen kabinet... sape nak ikot?

  • katak : malam ni nk wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii..

  • ular : rasa mcm nk makan lauk telo la malam ni..mana nk cari ek..

  • Anjing: Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang hanjeng punya org.

  • Kuda: Patah kaki; Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.

  • Kura-kura: Aku sakit hati bila bini aku berjalan. Lembab mcm siput babi

  • Siput babi: Aku sakit hati bila bini aku bergerak. Lembab mcm kura2

  • Gagak: Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles

  • Burung Kakak Tua: Penat betul nk ubah stigma masyarakat. Walaupun aku Burung Kakak Tua, tapi aku burung Jantan!!!

  • Babi hutan: susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.

  • Kera: semalam GF aku bagi bunga. Sedap jugak kunyah

  • Tikus: Aku makan mee goreng mamak kat Al Naz maju@precint 9. Meh la join sekali.

  • Lalat: Asyik hurung bangkai je. Alhamdulillah hari ni jumpa nasi bungkus.

  • Sotong; Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut

  • kucing : update petang karang tepat jam 5.00pm slow ngendap ala2 pink panther nyurik ikan bawal kepunyaan kaklelamajnun...

  • lipas : merasmikan pengunaan kepak baru sekali bila dikembangkn...gerun tengok mmber aku kene tarik dgn jeli2 panjang kepunyaan cik cicak..eee seram nyeee....

  • itik serati : hahahhaa lawak2 ayam serama tu ade hati jalan tersengguk2....nk tiru aku le tu.. lol....

  • Ikan laga: Boring sey, duduk sorang2 dalam tanki ni.

  • Ikan parang; Kurang asam punya manusia, letak gambar aku kat depan bekas keropok

  • Ikan Jerung: Kenapa x de sorang pun nak add/approve aku. :-(

  • Ikan Sepat: Terkenang jiran sebelah yang dah dijadikan ikan pekasam. Al Fatihah

  • Ikan Bilis: Wah ramainya kawan kita. Tahniah remy, ko kawan aku yang ke 5000.

  • Ikan Arowana: Cantik tak sisik I? Cantik kan ?

  • Ikan Mas Koki: macam mana nak kurus nie?




note : i got this from a friend..she email it to me...hehe...so i tot i share it!

1 comment:

ullie said...

Lembu: Steady! Lepak McD.