emira's mumble:

This is my blog. I speak my mind. But sometimes i speak my heart. So pardon me if what i wrote insult you or make you hurt or make u dislike me cuz this is just me!

Thursday, July 22

I LOVE U..WO AI NI..ICH LIBER DICH...JE T'AIME


adakah cinta itu perkara yang sama??
to some...jawapannya mungkin "ya"...
tp for me...i rase ia adalah dua perasaan yg berbeza...


this is just my opinion ok...

so pada i sayang is more like this...

  • rasa ambik berat terhadap seseorg/something...
  • ia xkan timbul dari nafsu...
  • timbul apabila selalu bersama dgn org tu/benda tu
  • kasih sayang ni pd i slalunya akan kekal...
  • x terhad...kita boleh bg kasih syg kita kat sape2 je...ape je...betul x?
  • boleh di pupuk/dibina...
cinta plak is more like this...

  • mostly pd zaman ni la kan...ia slalu lahir dr nafsu... (seriously..lau korang x pecaya korang ley g look around..tgk remaja sekarang)
  • cinta ni kengkadang dia dtg tanpa invite...
  • perasaan cinta ni susah nk pupuk...dats y...kita susah sgt nk bercinta dgn betul..
i slalu dengar org slalu ckp pasal cinta..tp dorang paham ke cinta tu ape?? korang paham?? i sampai skunk still confuse ngan perkataan cinta ni..tp i still nk tulis ape yg i rase n ape yg i paham...cinta terdapat byk sgt...cinta pandang pertama, cinta kerana sex...pure love...

lets talk bout cinta pandang pertama....wujud ke pada korang...boleh ke tetibe je korang jatuh cinta pandang pertama?? seriously pernah?? hahaha....akan i labelkan org yg jatuh cinta pandang pertama tu sebagai manusia yg sgt2 suke lihat kepada rupa...yela...korang tgk awek/pakwe tu..skali trus ckp korang jatuh cinta ngan dia...logik ke..prangai dia pown korang x tau mcm ne...so mcm ne nk jatuh cinta?? sbb tu la i ckp...korang ni suke tgk kecantikan luaran je...stop it..cuz this kind of love xkan kekal la...unless u pupuk kasih syg yg kuat...this is so not call love..this is physical attraction tau!!! xda makna nye nk pandang pertama dah jatuh cinta...mrepek je...siaw ah!!

bolehkah anda jatuh cinta dgn tgk rupa je??


NEXT!!!! haha...
next is cinta kerana sex...sama jugak dgn cinta pandang pertama...mrepek je diz kind of cinta..tp ia wujud..serious...lau x, xda la kes buang bayi..n wanita2 di bumi ni comfirm la byk yg virgin..ni nk dpt awek virgin pown susah...towl x u guys??? u senyum je...so betul la tu kan? basic dia sama je mcm physical attraction...tp dia laen sikit...sbb makhluk2 ni dorang ckp dorang cintakan partner dorang sbb dorang nk sex...mula la pancing ckp..."if u love me then show me..." waddapak betul la...hehe...cinta ni slalunya lelaki la yg create..tp x dinafikan...zaman skunk pmpn pown byk yg mcm ni...sbb dorang maybe addicted to sex...so berhati2 lah..jgn terjerat dgn this kind of love..merana diri nnt...

will ya sex me for love??


seterusnya pure love...
pada i pure love is cinta yg dtg tiba2..dia datang dr kasih sayang yg kuat...bila dah syg bru jatuh cinta...this is a true love to me...owh yes!!! cinta mcm ni slalu nye seseorang tu x memilih rupa n xda rase that sex attraction pown ngan partner dia...sbb dia dgn seikhlasnya cinta kat kekasih dia...cinta mcm ni boleh membuatkan seseorang tu berkorban ape saje utk lihat org yang dia cinta dan kasihi tu tersenyum...if org yang dia syg tu menagis...dia akan rase mcm hati dia dihiris2...dia jugak akan sanggup let that person yang dia cinta tu pergi bersama org yang that person sayang...just to c her/him happy walaupun dia kecewa...... (korang paham ke ayat bm i yg tunggang langang ni??)

Pure Love..owh i love u guys!!!

pada i nk dapat pure love is simple...first u must love ur self first...then try to fall in love with ur GOD...then u sit down n relax..cuz pure love will come to u...trust me...x payah nk sibuk2 konon2 korang loser la xda couple...leks la...buat kawan byk2 dulu..sayang org di sekeliling anda dulu...nnt ada la tu..watpe nk cri2..mmg la i believe jodoh xkan datang if kita x usaha...tp if usaha dgn cara yang salah mcm ne nk dpt???

enuff bout love... i ada kerja...nnt i sambung ek...
hehehe





p/s: i mmg jarang update..cuz i'll only update if i rase ada benda nk ckp...
i akan tulis jugak walaupun xda org nk bace...
n this is only a piece of my mind..u dont hv to agree..tp u r welcome to argue
(dgn cara yang baek ye..)


XOXO


6 comments:

Ainee Cumi said...

sukanya entri ni..its all about pure love..

Emira Darmia said...

hehe...yuppie yup..

c.a.k said...

rindu arwah tok wan :(

Emira Darmia said...

alololo...meh sini nk peluk meh

Linglung said...

cinta kerana seks? atau seks kerana cinta? haaa...susah jugak tu..hehe

Emira Darmia said...

seks kerana cinta i rasa berbaloi la jugak daripada cinta kerana seks...